ELMA SALYANGOZLARI

26.08.2022
919
ELMA SALYANGOZLARI

Tatlı su akvaryumlarında yaşam sürdürebilen ve barışçıl yapıda olan elma salyangozları ile ilgili merak ettiğiniz bilgileri derledik. Çeşitli renk ve boyutları ile sevilen, omurgasız canlı türlerinden olan elma salyangozu küçük bir elma görünümü yarattığı için elma salyangozu olarak adlandırılmışlardır. Elma salyangozu hakkında her şey bu yazımızda detaylandırılacaktır.

Eğer siz de elma salyangozu beslemek istiyorsanız, salyangozlar ile ilgili detaylı bilgilere eriştikten sonra besleyebilirsiniz. Şimdi sizlerle birlikte elma salyangozu nasıl beslenir, elma salyangozu akvaryumda ne işe yarar, elma salyangozlarının diğer türlerle uyumu, canlının özellikleri, üremeleri ve habitat bilgileri gibi çeşitli konuları detaylandıracağız.

elma salyangozları

Elma salyangozu akvaryumda ne işe yarar?

Elma salyangozları akvaryumunuzda detaylı bir temizlik için duraksamaksızın çalışmaktadırlar. Balıklarınıza attığınız yem artıkları belli bir zaman sonra akvaryumun dibindeki kumların arasına karışmaktadır. Aynı zamanda akvaryuma koyduğunuz çürümüş bitki parçaları da dahil olmak üzere birçok organik atığı büyük bir iştahla tüketirler. Elma salyangozu akvaryumda detaylı bir temizlik yaparak diğer balıkların daha sağlıklı bir ortamda büyümesini sağlamaktadır. Yeşil nokta yosunları dahil olmamak üzere çeşitli birçok yosunu tüketen bu canlılar en iyi yosun yiyen canlılar arasında ilk sırada yer almaktadır.

İlginizi Çekebilir:   DÜNYANIN EN ZEHİRLİ YILANLARI

Elma salyangozu bitki yer mi?

Elma salyangozu ne yer? Diye merak edenler için şu şekilde açıklama yapabiliriz; Çeşitli yosun türlerinden beslenen elma salyangozu bitki tüketmektedir. Aynı zamanda bu salyangozlar leşçil olarak da bilinmektedir. Elma salyangozunun beslenebileceği herhangi bir besin bulunmadığı durumda canlı bitkilerden de beslenebilmektedir.

elma salyangozları

Elma salyangozu neden kuma gömülür?

Beslediğim elma salyangozu neden kuma gömülüyor? Diye düşünüyorsanız; Bunun cevabı son derece basittir. Elma salyangozlarının kuma gömülmesindeki en büyük etmen ortamdaki ışığın fazlalığıdır. Işık fazla olduğu için salyangoz kumu eşeleyerek içine girer.

Elma salyangozu nasıl ürer?

Elma salyangozları ile ilgili sıklıkla yöneltilen bir diğer soru elma salyangozu tek başına ürer mi? Sorusu olmaktadır. Elma salyangozunun üremesi için dişi ve erkek salyangozlarının aynı tankta bulunuyor olması gerekmektedir. Elma salyangozu yumurtlama anı gerçekleştirildiği zaman akvaryum su seviyesinde en az 4 ila 8 cm arası bir boşluk bırakmalısınız. Elma salyangozu yumurtası gelişim aşamasında iken akvaryumun kapaklı şekilde tutulmasına özen göstermelisiniz.

elma salyangozları

Elma salyangozu yumurtası ne kadar sürede çıkar?

Elma salyangozu yumurtasının çıkma süresi yaklaşık 2-3 hafta olmaktadır. Elma salyangozu yavrusu, yumurtanın bırakılma süresine göre ortalama 20 gün içerisinde yumurtadan çıkacaktır.

İlginizi Çekebilir:   EN TEHLİKELİ ve ZEHİRLİ BALIKLAR

Elma salyangozu kaç ayda büyür?

Bebek elma salyangozları birkaç hafta içerisinde gözle görebileceğiniz bir boyuta erişecektir. Elma salyangozlarının yetişkin boyuta ulaşması için en az 3-4 aylık bir süreç gerekmektedir. Akvaryumda elma salyangozu beslemek istiyorsanız, salyangozunuzun yumurtadan çıkmasını sabırla beklemelisiniz.

Elma salyangozu hangi balıklarla yaşayamaz?

Elma salyangozunun Japon balıklarının yutabileceği boydan büyük olması gerekmektedir. Bu nedenle genel olarak elma salyangozu Japon balıkları ile birlikte yaşar mı sorusunun cevabı hayır olmaktadır. Elma salyangozunun yaşayamayacağı balık türleri şu şekilde sıralayabiliriz:

• Etçil cichlid türleri

• Botia

• Kaplumbağalar

• Makrakanta

• Puffer

• Yetişkin frontosalar

elma salyangozları

Elma salyangozu cinsiyetini nasıl anlarım?

Elma salyangozunun cinsiyet ayrımını yapmak istiyorsanız, salyangozların gövde yapısına ve kabuk şekline bakmanız gerekmektedir. Genellikle kabuğun kıvrımlı bölümlerinde kahverengiye yakın bir ton bulunuyorsa salyangozunuz erkektir. Eğer renksiz bir kabuksa elma salyangozu dişi bireydir. Aynı zamanda kabuk şekillerine bakarak da cinsiyet tespiti yapmanız mümkündür. Erkek elma salyangozu kabuklarının dışa doğru kıvrımlı olduğu görülmektedir. Dişilerin kabuklarının kenarı ise erkek elma salyangozlarına göre kötü ve oval bir yapıya sahiptir.

İlginizi Çekebilir:   DÜNYANIN EN BÜYÜK AKVARYUMLARI

Elma salyangozu fiyatları 2022

Elma salyangozları birbirinden farklı renk ve varyetelere sahip oldukları için fiyatları sıklıkla değişmektedir. Elma salyangozu fiyatları genellikle 10 lira ile 50 TL arasında değişmektedir. Boyları yaklaşık 4 ila 7 cm aralığında olan elma salyangozu fiyatları sık sık güncellenmektedir.

elma salyangozları

Elma salyangozu ideal bakımı ve tank koşulları

“Elma salyangozu beslemek istiyorum.” Diyorsanız satın alacağınız tankın en az 20 litrelik bir hacme sahip olması gerekmektedir. Akvaryumdaki sıcaklığın 20 ila 30 derece aralığında olması uygun görülmektedir. Aynı zamanda suyun pH değerinin 6.5 -8.5 aralığında olması önerilmektedir. Suyun sıcaklığından ziyade pH değeri elma salyangozları için büyük önem taşımaktadır.

Düşük pH seviyesine sahip olan suda elma salyangozu yetiştirmeye çalışmak, elma salyangozu kabuk erimesi sorununu tetikleyecektir. Aynı zamanda elma salyangozu kabuk çatlaması ve kırılması gibi sorunlar da pH seviyesinin düşük olmasına bağlı olarak gelişmektedir.

www.kolayakvaryum.com

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 2 YORUM
  1. Ersin dedi ki:

    Benim salyangoz gece gömülüyor kuma ışıklarda kapalı. Şimdi neyapacaz

    1. Kolay Akvaryum dedi ki:

      Böyle davranması bir sorun olduğu anlamına gelmez. Normal bir davranış olarak yorumlanabilir. Yine de gözlemlemeye devam edin…

Copyright © 2020